Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Limhamns Motorklubb
Motocross & Enduro

Hej och välkomna till Limhamns motorklubbs crosskola!
Ett antal måndagar 2018 mellan 18.00 - 20.00 bedriver vi en crosskola för 50cc-85cc. Alla är välkomna oavsett kunskapsnivå och gruppindelning kommer ske vid behov. I crosskolan har man egen maskin och egen utrustning, klubben har inga egna maskiner. Träningsupplägget består av två timmars organiserad träning av våra två barnledarutbildade tränare Edvardh Svensson och Kajsa Siecke. Tränarnas licensierade barnledarutbildning innebär att de kan skriva ut guldhjälmslicenser för barn upp till 12 år. 

Guldhjälmsutbildningen är en utbildning som ger grundläggande kunskaper i att kunna hantera en motorcykel och ger också vårdnadshavare utbildning i ansvar vid träning och tävling. Mooed Guldhjälmslicens kan barn upp tom 12 år delta i tävlingar enligt Guldhjälmsreglemente.

För intresseanmälan till guldhjälmsutbildningen går det bra att skicka ett mail till info@limhamnsmk.se
Alla passen finns i kalendern här på hemsidan. Vid dåligt väder kan träningen utebli och om detta är fallet står det på hemsidan alt på Limhamns motorklubbs facebooksida. Står det ingenting är crosskolan öppen. Kiosken kommer vara stängd så medtag någonting att äta och dricka.

Crosskolan är gratis för medlemmar i Limhamns- och Skanörs motorklubb, för övriga kostar det 50 kr. Är man inte medlem i någon klubb krävs det att man löser en engångslicens för 150 kr vilket går att lösa på plats.

Datum för 2018 kommer under våren:

Crosskola 15/7 endast för Guldhjälmsutbildning.
2019-07-15 14:19
Kvällens crosskolan kommer endast vara för de från LMK och AMK som är inskrivna på guldhjälmsutbildningen. Nästa vecka har vi crosskola som vanligt igen.

/LMKs barnledare
Inställd crosskola
2019-07-01 14:30
Dessvärre saknar vi tränare till kvällens crosskola och blir därför tvungna att ställa in. 

Hoppas vi ses nästa vecka istället, den 8/7.

/Limhamns MKs ungdomsledare.
Guldhjälmsutbildning
2019-05-20 08:50
Nu kommer vi erbjuda våra knattar att gå en Guldhjälmsutbildning. Utbildningen kommer hållas tillsammans med vår grannklubb Anderslövs MK. Första tillfället är på måndag 27/5 på Bökeslund, där kommer övriga datum för utbildningen bestämmas. Observera att det är obligatoriskt att delta på utbildningstillfällena för att fullfölja utbildningen och få licens. Utbildningen pågår under 3 månader från inskrivningsdatum. Innan licensen utfärdas ska både förare och vårdnadshavare skriva ett teoriprov, samt ett körprov för föraren.

Varför Guldhjälmslicens?
Guldhjälmslicens är den SVEMO licens som täcker barn till och med det år de fyller 12. Om man vill köra på andra banor än sin hemmabana behövs licensen, så även om man vill börja tävla. Licensen är även bra att ha för att SVEMOs försäkring ska gälla om i fall att något skulle hända.

LMK har fått 5 platser att fylla och det är först till kvarn som gäller. Maila fullständigt namn på förare och vårdnadshavare, samt förarens födelsedatum till kajsa_66@hotmail.com


Start crosskola!
2019-04-18 08:19
ÄNTLIGEN!!!
Nu drar crosskolan äntligen igång igen efter en LÅÅÅÅÅÅNG vinter! 
På måndag 22/4 startar vi kl 15 i klubbstugan. Vi håller sedan på till kl 19. Vi tänder grillen kl 17 för de som önskar att grilla lite middag. Man tar själv med vad man vill grilla. 

För de som önskar att ta sin Guldhjälmslicens under säsongen så kommer vi påbörja utbildningen denna dagen. Uppmärksamma tränarna på plats om det finns intresse,

Givetvis är även medlemmar från andra klubbar välkomna att delta på vår crosskola precis som vanligt. Endast köravgift på 100kr kostar detta då.

Vi ser fram emot en ny säsong med alla härliga barn och föräldrar!
/Limhamns MKs barnledare
Utflykt till SM i Saxtorp.
2019-04-04 14:34
Den 21 april kommer ungdomssektionen arrangera en utflykt till Saxtorp där vi kollar på säsongens första SM i motocross. Här hejar vi fram våra egna förare som tävlar;   Kajsa Siecke, Amanda Bergkvist, Jesper Larsson, Eddie Holmkvist, Tobias Eklund. Förhoppningsvis får Jonas Albrekt ett wildcard och därmed gör sitt första SM!

Barn upp till 10 år går in gratis och ni som har plockat ut guldhjälmslicens för säsongen får fritt inträde tillsammans med en förälder. Klubben står för inträdet för 1 förälder per förare.
Anmälan sker till jessica.kareseit@gmail.com  I anmälan ska det framgå deltagare och om ni kommer och möter upp på klubben för samkörning eller om ni möter oss i Saxtorp. Vi ska försöka få ihop lite fika att ta med så anmäl även eventuella allergier. Sista anmälningsdag är 17/4. 
Observera att detta gäller medlemmar i Limahamns MK!

Vi hoppas att många vill följa med och se Sveriges bästa förare!

/Ungdomssektionen
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 12/07 19:51 
Hem, 15/05 08:09 
Hem, 29/04 09:13 
 
Sponsorer
Våra betalsätt
Gräsroten