Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Limhamns Motorklubb
Motocross & Enduro

Hej och välkomna till Limhamns motorklubbs crosskola!
Ett antal måndagar 2018 mellan 18.00 - 20.00 bedriver vi en crosskola för 50cc-85cc. Alla är välkomna oavsett kunskapsnivå och gruppindelning kommer ske vid behov. I crosskolan har man egen maskin och egen utrustning, klubben har inga egna maskiner. Träningsupplägget består av två timmars organiserad träning av våra två barnledarutbildade tränare Edvardh Svensson och Kajsa Siecke. Tränarnas licensierade barnledarutbildning innebär att de kan skriva ut guldhjälmslicenser för barn upp till 12 år. 

Guldhjälmsutbildningen är en utbildning som ger grundläggande kunskaper i att kunna hantera en motorcykel och ger också vårdnadshavare utbildning i ansvar vid träning och tävling. Mooed Guldhjälmslicens kan barn upp tom 12 år delta i tävlingar enligt Guldhjälmsreglemente.

För intresseanmälan till guldhjälmsutbildningen går det bra att skicka ett mail till info@limhamnsmk.se
Alla passen finns i kalendern här på hemsidan. Vid dåligt väder kan träningen utebli och om detta är fallet står det på hemsidan alt på Limhamns motorklubbs facebooksida. Står det ingenting är crosskolan öppen. Kiosken kommer vara stängd så medtag någonting att äta och dricka.

Crosskolan är gratis för medlemmar i Limhamns- och Skanörs motorklubb, för övriga kostar det 50 kr. Är man inte medlem i någon klubb krävs det att man löser en engångslicens för 150 kr vilket går att lösa på plats.

Datum för 2018 kommer under våren:

Crosskola
2020-05-10 11:41
Den 18 maj drar vi igång med årets crosskola. Alla är välkomna upp till 85cc alternativt 150cc 4-takt. Vi håller även vår crosskola öppen för de som inte är medlemmar, då betalar man endast träningsavgiften  och får en helkväll med organiserad teknikträning. 

Tänk på att vi i dagsläget endast tar emot medlemmar från våra grannklubbar, för att begränsa spridning av Covid-19.  Vi ber er att hålla er hemma om ni känner er krassliga. Det gäller både våra barn och vuxna. 

Vi hoppas på att vi blir många så vi kan hålla två grupper så alla förare får den träning som passar dom.

Varmt välkomna!
Guldhjälmsutbildning
2020-05-07 16:27
Nu börjar säsongen dra igång, men ännu inga tävlingar i sikte. 
Vi tänkte hålla en guldhjälmsutbildning tillsammans med Anderslövs MK om det finns intresse. 

För att ta gulhjälmslicens måste du vara under 12 år. Gulshjälmslicensen är en utbildning i regler för som gäller på banan och är ett första steg till att tävla. Det som även ingår i guldhjälmslicensutbildningen är kunskap om hemmaklubben och tekniska hinder på crossen. Mycket av det som utbildningen innehåller gör vi under crosskolan. 

Föranmäl ditt intresse till Kajsa via mail (kajsa_66@hotmail.com) så återkommer vi med mer information. 
Avslutning crosskola!
2019-10-02 06:27
Nu är det dags för vår årliga avslutning med crosskolan! Vi kommer hålla avslutningen den 26 oktober så boka upp datumet. Tanken är att vi börjar med körning på crossbanan, blandat teknik och fri körning. Efter körningen sätter vi igång bastun så ta med badkläder. 
Lunch får man ta med själva men när vi känner oss klara i bastun hjälps vi åt att laga mat som klubben bjuder på. Efter middagen avslutar vi kvällen med en film. 

För att vi ska kunna handla rätt mängder mat krävs det att ni anmäler er till kajsa_66@hotmail.com. ange hur många barn och hur många vuxna ni är som vill delta. 

Denna aktiviteten är endast för klubbens medlemmar.

Är det så att vi ser att du kan bli dåligt väder så vi tror att vi inte kan köra på dagen så har vi en plan B som vi kommer ägna oss åt istället. Så fall meddelas detta till de som anmält sig senaste i veckan innan.

Anmälan vill vi ha in senast 21/10 till kajsa_66@hotmail.com

Vi hoppas på en stor uppslutning i h att vi får en trevlig dag tillsammans!

/LMKs Barnledare
Guldhjälmsutbildning
2019-05-20 08:50
Nu kommer vi erbjuda våra knattar att gå en Guldhjälmsutbildning. Utbildningen kommer hållas tillsammans med vår grannklubb Anderslövs MK. Första tillfället är på måndag 27/5 på Bökeslund, där kommer övriga datum för utbildningen bestämmas. Observera att det är obligatoriskt att delta på utbildningstillfällena för att fullfölja utbildningen och få licens. Utbildningen pågår under 3 månader från inskrivningsdatum. Innan licensen utfärdas ska både förare och vårdnadshavare skriva ett teoriprov, samt ett körprov för föraren.

Varför Guldhjälmslicens?
Guldhjälmslicens är den SVEMO licens som täcker barn till och med det år de fyller 12. Om man vill köra på andra banor än sin hemmabana behövs licensen, så även om man vill börja tävla. Licensen är även bra att ha för att SVEMOs försäkring ska gälla om i fall att något skulle hända.

LMK har fått 5 platser att fylla och det är först till kvarn som gäller. Maila fullständigt namn på förare och vårdnadshavare, samt förarens födelsedatum till kajsa_66@hotmail.com


Utflykt till SM i Saxtorp.
2019-04-04 14:34
Den 21 april kommer ungdomssektionen arrangera en utflykt till Saxtorp där vi kollar på säsongens första SM i motocross. Här hejar vi fram våra egna förare som tävlar;   Kajsa Siecke, Amanda Bergkvist, Jesper Larsson, Eddie Holmkvist, Tobias Eklund. Förhoppningsvis får Jonas Albrekt ett wildcard och därmed gör sitt första SM!

Barn upp till 10 år går in gratis och ni som har plockat ut guldhjälmslicens för säsongen får fritt inträde tillsammans med en förälder. Klubben står för inträdet för 1 förälder per förare.
Anmälan sker till jessica.kareseit@gmail.com  I anmälan ska det framgå deltagare och om ni kommer och möter upp på klubben för samkörning eller om ni möter oss i Saxtorp. Vi ska försöka få ihop lite fika att ta med så anmäl även eventuella allergier. Sista anmälningsdag är 17/4. 
Observera att detta gäller medlemmar i Limahamns MK!

Vi hoppas att många vill följa med och se Sveriges bästa förare!

/Ungdomssektionen
 
Sponsorer
Våra betalsätt
Gräsroten