Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Limhamns Motorklubb
Motocross & Enduro

Välkommen till Limhamns Motorklubb
I Limhamns Motorklubb kör vi motocross och enduro under gemytliga och organiserade former. I klubben finns förare i alla olika kategorier, tjejer och killar i alla åldrar, från nybörjare till förare av högsta SM klass. Klubben bildades 1956 då man höll till på Lernacken ute på Limhamn men sedan 70-talet bedrivs verksamheten ute på Sturup i närheten av flygplatsen. Klubben arrangerar många arrangemang, allt från Prova-På aktiviter till Tävlingar på hög nivå. Vi har även hyrcrossverksamhet, se mer under filken HYRCROSS. Det har körts allt från enkla klubbtävlingar till VM på Sturupsbanan. Motocross kör vi mellan april - oktober, Enduro kan vi köra året runt. Verksamheten drivs i ideell form och våra medlemmar tränar gratis på Sturup. Varmt välkomna!!!

Kommande aktiviteter och träningspass hittar ni i vår KALENDER.
PANTAMERA
2019-05-15 08:09

Vi har startat ett samarbete med PANTAMERA för att underlätta med panten. Detta innebär att vi får en fast summa per säck (burkar och petflaskor skiljt åt).


Detta gäller även för importerade och skadade burkar så ta med dessa ut till klubben så bidrar du till att öka återvinningen samtidigt som du stödjer vår verksamhet.


/Styrelsen

Sommarläger 2019 6-7/7
2019-05-13 08:13

Medlemmar, boka upp första helgen i juli 6-7/7 för då är det dax för åtets sommarläger. I år blir det hos Sösdala MK. Mer info om detta lite längre fram.


OBS! Krav på licens uttagen i Limhamns eller Skanörs MK och att man anmält/ställt upp på sina minimum 3 antingen banansvar/kioskpass/funktionärsuppdrag/arbetsdagar eller om man har andra åttagande som berättigar till deltagande.


/Styrelsen

Vårserien 2019
2019-04-29 09:13

På torsdag 2/5 drar vårserien igång och sedan är det fölande fyra tisdagar i rad (se kalendern) som den körs.


Vårserien är tillgänglig för medlemmar med licens i Limhamns eller Skanörs MK. Ungdomar upp till 85cc är såklart välkomna vid samtliga tillfällen likt tidigare men vid sista deltävlingen 28/5 är det planerat att ungdomarna kör sin deltävling med efterföljande prisutdelning.


Som vanligt tänder vi grillen efter varje deltävling så ta med något gott att lägga på grillen. Efter att racet är kört är det öppet för deltararna att träna. Det kommer även att bli stenplockning vid någon deltävling för att preppa banan inför MX-Syd.


Välkomna

/Limhamns MK

Sjukvårdsutbildning - Motocross & Första Hjälpen 6/5 18:00
2019-04-24 13:26

För alla medlemmar i Limhamns MK samt Anderslövs MK i mån av plats. Vad och hur gör jag när olyckan är framme? En kurs i första hjälpen, att kunna innan det gäller, för att våga när det gäller.

Klubben bjuder på enklare förtäring.


Klubbhuset 18:00 - ca 20:00


Anmäl dig till dan.bergkvist@gmail.com med Namn och Klubb senast 1/5.

Att kunna innan det gäller, för att våga när det gäller.
Denna kvällskurs är specialkonstruerad för de tillbud och olyckor som är vanliga vid motocross utövande vid såväl tränings som tävlingstillfällen och vänder sig till t.ex. föräldrar, förare funktionärer eller vänner som befinner sig på banan eller i depå. Den förutsätter inga speciella förkunskaper men är konstruerad för att på kortast möjliga tid ge deltagarna mesta möjliga kunskap för att kunna bättre hantera de olyckssituationer som ofta uppstår i crossutövandet.

Ur Innehållet:
Vanliga och farliga skador, vad skall vi göra och vad skall vi tänka på? Teoretisk genomgång över skadepanoramat ex misstänkta skall och nackskador, extremitetsfrakturer, inre blödningar etc.
Vanliga sjukdomar i publiken och hur vi hanterar dem. (om tid finnes)
Övning oklar skada, systematisk kontroll av liggande förare.
Övning hjärt- och lungräddning samt övning medvetslös förare (om tid finnes).


-”Motocross är ingen ofarlig sport, vi tar en medveten risk när vi utövar den. Det tycker jag är helt ok, jag gör ju så själv också. Men just för att vi tar en medveten risk är det vår skyldighet att åtminstone kunna ett minimun av det basala akuta behovet av hjälp vid en skada, samt att ha en uppfattning om vad man inte skall göra i vissa situationer.” Dan Bergkvist.


Kursen hålls av Dan Bergkvist, legitimerad läkare och verksam vid Ortopediska kliniken Malmö, samt ”crossförälder” med flerårig erfarenhet av motocrosssporten och dess skadepanorama. Den hålls i standardutförandet i en teoretisk del, ca 1,5 till två timmar, och i gruppövningar på liknande tid för respektive grupp med målet att ge maximal kunskap i avgörande situationer som uppstår inom sportutövandet.

Välkomna


Tjejläger 13-14/7
2019-03-12 21:26
Limhamns Motorklubb arrangerar träningsläger i samarbete med Skånes MX-Töser för tjejer (oavsett klubb) som inte har ambition att tävla i DM Södra som går av stapeln 13/7. Tränare är Felicia Loo och Kajsa Siecke. Vi kommer ha plats för 20 tjejer i alla åldrar och körkunskaper. Depån på Sturup kommer vara tillgänglig fredag 12/7 kl 17:00.

Lördag
Vi börjar med presentation kl 8:00

Ca 9:30 ger vi oss av mot Skivarp i samlad trupp.
(ni som kommer på fredag försök att inte bygga upp Europas största depå på Sturup eftersom vi måste ta oss till Skivarp)

Lunch serveras kl 12:00-13:00

Ca 17:00 tackar vi Skivarp och beger oss mot Sturup.
Nu kan ni bygga upp er depå 😀

Ca 18:30-19:00 Alla deltagare träffas i klubbhuset och äter pizza ihop.

Fri bus och hålligång

Söndag
10:00 Träningen på Sturup börjar

Lunch serveras kl 12-13

Ca kl 16:30 rundar vi av körningen och träffas i klubbhuset för genomgång av helgen.

Pris 1000 kr per anmäld förare och då ingår:

- träning med instruktör
- lunch lördag och söndag (förarna)
- pizza på lördagkväll (förarna)

Anmälan görs på mail: skanesmxtoser@gmail.com
- Namn på förare och om någon mat allergi finns

Inbetalning sker via swish till: 0707420824 (skriv namn på föraren i meddelandet)
Ange Namn på föraren & Klubb (personnr samlar vi in på plats)

Anmälan registreras först när betalningen är gjord

Välkomna
VIKTIG INFO/KOMMANDE AKTIVITETER

Öppethållande, se KALENDERNTävling MX Syd 1-2/6

Nyheter från våra grupper
Ungdomsektionen, 20/05 08:50 
Ungdomsektionen, 18/04 08:19 
Motocross, 12/04 10:03 
Ungdomsektionen, 04/04 14:34 
Ungdomsektionen, 10/03 07:11 
Ungdomsektionen, 27/01 11:29 
 
Sponsorer
Våra betalsätt
Resultat från Sturup
Gräsroten