Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Limhamns Motorklubb
Motocross & Enduro

Välkommen till Limhamns Motorklubb
I Limhamns Motorklubb kör vi motocross och enduro under gemytliga och organiserade former. I klubben finns förare i alla olika kategorier, tjejer och killar i alla åldrar, från nybörjare till förare av högsta SM klass. Klubben bildades 1956 då man höll till på Lernacken ute på Limhamn men sedan 70-talet bedrivs verksamheten ute på Sturup i närheten av flygplatsen. Klubben arrangerar många arrangemang, allt från Prova-På aktiviter till Tävlingar på hög nivå. Det har körts allt från enkla klubbtävlingar till VM på Sturupsbanan. Motocross kör vi mellan april - oktober, Enduro kan vi köra året runt. Varmt välkomna!!!

Kommande aktiviteter och träningspass hittar ni i vår KALENDER.
Samarbete Limhamns MK & iKLINIK (sjukgymnastik)
2019-01-18 13:56

iKLINIK har under hösten startat upp samarbeten med specifikt utvalda klubbar och Limhamns MK är en av dem. Samarbetet bygger på att våra aktiva medlemmar skall få snabba tider till sjukgymnast vid besvär eller skador. Ni bokar enkelt tid via en speciell bokningssida för samarbetsklubbar och får då en tid utan väntetid (länk nedan). Utöver detta kommer en Sjukgymnast finnas tillgänglig som klubbansvarig för kontakt via mail och det är Tobias Dernbrant som själv är aktiv förare i Limhamns MK och kommer vara ansvarig för kontakten mellan kliniken och klubben. iKLINIK finns både i Malmö och Lund. Här kan ni läsa mer på iKLINIKs hemsida.

 

Ett besök är även kostnadsfritt om man är under 20 år. Över 20 år betalar individen 200 kr/gång upp till frikort (1100kr) då det är kostnadsfritt därefter. 


LÄNK TILL TIDSBOKNING:

https://iklinik.se/vip-klubb/

Medlemskap och Nyheter 2019 - Alla medlemmar tränar GRATIS
2019-01-15 19:53

Nytt för 2019 är att medlemmar i Limhamns MK tränar GRATIS på Sturupsbanan. Detta har varit en ambition ända sedan Limhamns MK gick tillsammans med Skanörs MK. Tar man dessutom ut sin licens för Limhamns MK får man ännu fler förmåner såsom Vårserien, Sommarläger mm (läs mer nedan).

 

Medlem i annan SVEMO ansluten klubb 150 kr/träningstillfälle. 

 

Medlem i annan SVEMO ansluten klubb utan egen bana (”brevlådeklubb”) 300 kr /träningstillfälle (eftersom ”brevlådeklubbar” har som ambition att värva medlemmar som vill undgå ideellt arbete, exempelvis Höörs MCK).

 

Knattar tränar alltid GRATIS på Sturups Lilla bana oavsett klubb. På Stora banan inför vi krav på U-licens undantaget Guldhjälm med Blått kort vid våra Öppna träningar. GRATIS för medlemmar och 150 kr/träningstillfälle för icke medlem.

 

Som motprestation kommer öppethållande likt 2018 fördelas ut på medlemmarna (vilket fungerade väldigt bra 2018). Vart medlemskap (familj/enskild) innebär:

·      ett öppningstillfälle(om man inte har tagit på sig något annat extra åtagande såsom ledare/tränare/styrelse/bangrupp/kioskansvar/tävlingsledning/maskinansvar etc.), 

·      ett funktionärsåtagandepå någon av våra tävlingar och 

·      minst ett deltagandevid våra arbetsdagar. 

 

Det går också bra att ta tre öppethållande av kiosken istället för öppning/tävling/arbetsdag. 

 

Medlemsavgiften för 2019 har redan skickats ut via mail till befintliga medlemmar. Medlemsavgifterna är oförändrade enligt beslut på senaste årsmötet. 1100 kr/familj, 900 kr/enskild, 300 kr/stödmedlem. Har du aktiv som flyttat hemifrån och själv inte kör men vill fortast vara en del av klubbens aktiviteter löser du stödmedlemskap (då finns inte krav på ovanstående motprestationer). Vill du bli ny medlem i klubben anmäler du detta via vår hemsida.

 

Visar det sig att detta upplägg fungerar och att vi alla medlemmar ställer upp kommer vi kunna hålla samma nivå på medlemsavgifterna alternativt återgå till ”träningskort/träningsbiljettsystemet” kommande år.

 

Crosskolan och Ungdomssektionen kommer fortsätta utvecklas 2019 av våra duktiga barnledare samt att vi har tillsatt en ledning för själva Ungdomssektionen. Målet är att lilla banan ska få ett ordentligt lyft under 2019-2020. Crosskolan är GRATIS för medlemmar och 100 kr för icke medlem. 

 

Vi kommer fortsätta med våra uppskattade organiserade träningar för stora nybörjare och bredd/motion. GRATIS för medlemmar och 100 kr för icke medlem.

 

Junior/Senior/Elit (JSE) medlem och med licens i Limhamns MK kommer ha möjlighet till träning på banan utöver våra ordinarie öppettider (dagtid tisdagar).

 

Det kommer köras 5 tillfällen i Vårserien, 4 KM efter sommaren och Gåsafräsen (enduro) mot slutet av säsongen (krav på licens uttagen för Limhamns MK).

 

Ambitionen är i vanlig ordning att arrangera ett kostnadsfritt sommarläger 2019 på någon bana i Södra regionerna (krav på licens uttagen för Limhamns MK).

 

Vi förändrar också öppethållande 2019 till att enbart vara onsdagar 17.30-20.30 och lördagar 10.00-15.00. Detta för att vi haft svårt att bemanna kiosken och att det varit glest med tränande torsdagar. En normalvecka under högsäsong ser ut enligt nedan:

 

Måndagar – Crosskolor/Hyrcross                                          Ingen kiosk

Tisdagar – Medlemstävlingar/Ev. Medlemsträning                Ingen kiosk

Onsdagar – Öppen träning                                                    Kiosk öppen

Torsdagar – Banunderhåll/Ev. Medlemsträning                     Ingen kiosk

Fredagar – Stängt för underhåll                                             Stängt

Lördagar – Öppen träning                                                      Kiosk öppen

Söndagar – Stängt för underhåll                                            Stängt

 

Enduro kan man alltid köra när det är Öppen träning samt när frivillig medlem väljer att hålla öppet (utan kiosk) alla dagar förutom fredagar.

 

Redan nu vet vi att vi blivit tilldelade en deltävling i MX-Syd 1-2/6 och NMC 14/9. Vi kommer sannolikt också köra en deltävling i Sydendurocupen. Notera redan nu dessa datum i era kalendrar. Upprustningen av anläggningen fortsätter och andra aktiviteter är också på gång.

 

Årsmötet/Medlemsmöte är planerat till 9/3 15.00, separat kallelse kommer.

 

Varmt välkomna till Limhamns MK och Sturup 2019.

 

/Styrelsen


(licens i Skanörs MK är likställt med licens i Limhamns MK)

Nytt år och nya klubbkläder!
2019-01-03 12:35
Cool look med matchande väst!
LMK Klubbkläder Cross

Vi öppnar nu för beställning av klubbens populära crosskläder. Vi beställer ifrån leverantören vecka 8 och leverans blir vecka 10.
Fakturering  sker i samband med leverans.

Våra fina LMK crosskläder! Ett måste för att visa din klubbtillhörighet när du tränar och tävlar!
Klubbkläder cross
Till säsongen 2019 har vi tagit fram nya klubbkläder med lite mer färg. Grundfärgen är en skarp gul färg som går åt det "neon" hållet. Det finns endast tröja och byxor den nya designen. Finns i både barn och vuxenstorlekar.
Som innan så ingår ditt namn och nummer på ryggen i priset.
Tyvärr finns inte de riktigt stora storlekarna i den nya färgen,  vi kommer därför även att ha kvar de "vita" kläderna.
 
Väst  "Body warmer"
En annan nyhet är att vi kan nu även erbjuda en väst med klubbtryck på bröstet och ditt namn och nummer på ryggen. Samma typsnitt så att det matchar din tröja.
Kläderna levereras från UK och tyvärr så har vår valuta tappat en hel del i värde och då vi säljer till självkostnadspris så tvingas vi höja priset. 

Vi har ingen möjlighet att erbjuda byte av beställda kläder då de tillverkas på beställning med ditt personliga tryck.2018-12-23 21:20
 
Enduro
Enduroslingan Öppen 17/11 10-14
2018-11-16 15:41, Enduro

Öppet för endurokörning imorgon lördag.


Välkomna.


/Endurosektionen

VIKTIG INFO

Kommande aktiviteter:


Årsmöte/Medlemsmöte 9/3

Nyheter från våra grupper
Enduro, 19/10 13:38 
Ungdomsektionen, 08/10 13:23 
Enduro, 08/10 10:49 
Motocross, 02/10 22:19 
 
Sponsorer
Våra betalsätt
Resultat från Sturup
Gräsroten