Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Limhamns Motorklubb
Motocross & Enduro

Välkommen till Limhamns Motorklubb
I Limhamns Motorklubb kör vi motocross och enduro under gemytliga och organiserade former. I klubben finns förare i alla olika kategorier, tjejer och killar i alla åldrar, från nybörjare till förare av högsta SM klass. Klubben bildades 1956 då man höll till på Lernacken ute på Limhamn men sedan 70-talet bedrivs verksamheten ute på Sturup i närheten av flygplatsen. Klubben arrangerar många arrangemang, allt från Prova-På aktiviter till Tävlingar på hög nivå. Det har körts allt från enkla klubbtävlingar till VM på Sturupsbanan. Motocross kör vi mellan april - oktober, Enduro kan vi köra året runt. Varmt välkomna!!!

Kommande aktiviteter och träningspass hittar ni i vår KALENDER.
Tjejläger 13-14/7
2019-03-12 21:26
Limhamns Motorklubb arrangerar träningsläger i samarbete med Skånes MX-Töser för tjejer (oavsett klubb) som inte har ambition att tävla i DM Södra som går av stapeln 13/7. Tränare är Felicia Loo och Kajsa Siecke. Vi kommer ha plats för 20 tjejer i alla åldrar och körkunskaper. Depån på Sturup kommer vara tillgänglig fredag 12/7 kl 17:00.

Lördag
Vi börjar med presentation kl 8:00

Ca 9:30 ger vi oss av mot Skivarp i samlad trupp.
(ni som kommer på fredag försök att inte bygga upp Europas största depå på Sturup eftersom vi måste ta oss till Skivarp)

Lunch serveras kl 12:00-13:00

Ca 17:00 tackar vi Skivarp och beger oss mot Sturup.
Nu kan ni bygga upp er depå 😀

Ca 18:30-19:00 Alla deltagare träffas i klubbhuset och äter pizza ihop.

Fri bus och hålligång

Söndag
10:00 Träningen på Sturup börjar

Lunch serveras kl 12-13

Ca kl 16:30 rundar vi av körningen och träffas i klubbhuset för genomgång av helgen.

Pris 1000 kr per anmäld förare och då ingår:

- träning med instruktör
- lunch lördag och söndag (förarna)
- pizza på lördagkväll (förarna)

Anmälan görs på mail: skanesmxtoser@gmail.com
- Namn på förare och om någon mat allergi finns

Inbetalning sker via swish till: 0707420824 (skriv namn på föraren i meddelandet)
Ange Namn på föraren & Klubb (personnr samlar vi in på plats)

Anmälan registreras först när betalningen är gjord

Välkomna
Kallelse till Års & Medlemsmöte 2019
2019-02-23 13:10
Årsmöte 2019 med efterföljande medlemsmöte håller vi på Sturup i klubbhuset lördagen den 9 mars kl 15.00. Kaffe och kaka serveras. Anmälan göres på länken nedan. Erforderliga årsmöteshandlingar finns att tillgå hos ordförande och sekreterare senast en vecka innan årsmötet. Medlemsavgift ska vara betald för rösträtt.


Nominering till priser för 2018

Efter årsmötet kommer vi i vanlig ordning dela ut priser för prestation och förtjänst i kategorierna; Årets förare, Årets prestation och Årets viking (det behöver inte vara förare till de två sistnämnda kategorierna). Lämna din nominering i samband med anmälan till mötet, har du inte möjlighet att komma på mötet går det bra att nominera via länken nedan men du tackar nej till mötet.


OSA 2018-03-05


VÄLKOMNA

/Styrelsen

Påminnelse! Dags att beställa dina LMK kläder !
2019-02-20 12:23
Hej
Vi vill påminna om att det går att beställa LMK crosskläder tom söndag.
Mer info finns under nyheter.
Medlemskap och Nyheter 2019 - Alla medlemmar tränar GRATIS
2019-01-15 19:53

Nytt för 2019 är att medlemmar i Limhamns MK tränar GRATIS på Sturupsbanan. Detta har varit en ambition ända sedan Limhamns MK gick tillsammans med Skanörs MK. Tar man dessutom ut sin licens för Limhamns MK får man ännu fler förmåner såsom Vårserien, Sommarläger mm (läs mer nedan).

 

Medlem i annan SVEMO ansluten klubb 150 kr/träningstillfälle. 

 

Medlem i annan SVEMO ansluten klubb utan egen bana (”brevlådeklubb”) 300 kr /träningstillfälle (eftersom ”brevlådeklubbar” har som ambition att värva medlemmar som vill undgå ideellt arbete, exempelvis Höörs MCK).

 

Knattar tränar alltid GRATIS på Sturups Lilla bana oavsett klubb. På Stora banan inför vi krav på U-licens undantaget Guldhjälm med Blått kort vid våra Öppna träningar. GRATIS för medlemmar och 150 kr/träningstillfälle för icke medlem.

 

Som motprestation kommer öppethållande likt 2018 fördelas ut på medlemmarna (vilket fungerade väldigt bra 2018). Vart medlemskap (familj/enskild) innebär:

·      ett öppningstillfälle(om man inte har tagit på sig något annat extra åtagande såsom ledare/tränare/styrelse/bangrupp/kioskansvar/tävlingsledning/maskinansvar etc.), 

·      ett funktionärsåtagandepå någon av våra tävlingar och 

·      minst ett deltagandevid våra arbetsdagar. 

 

Det går också bra att ta tre öppethållande av kiosken istället för öppning/tävling/arbetsdag. 

 

Medlemsavgiften för 2019 har redan skickats ut via mail till befintliga medlemmar. Medlemsavgifterna är oförändrade enligt beslut på senaste årsmötet. 1100 kr/familj, 900 kr/enskild, 300 kr/stödmedlem. Har du aktiv som flyttat hemifrån och själv inte kör men vill fortast vara en del av klubbens aktiviteter löser du stödmedlemskap (då finns inte krav på ovanstående motprestationer). Vill du bli ny medlem i klubben anmäler du detta via vår hemsida.

 

Visar det sig att detta upplägg fungerar och att vi alla medlemmar ställer upp kommer vi kunna hålla samma nivå på medlemsavgifterna alternativt återgå till ”träningskort/träningsbiljettsystemet” kommande år.

 

Crosskolan och Ungdomssektionen kommer fortsätta utvecklas 2019 av våra duktiga barnledare samt att vi har tillsatt en ledning för själva Ungdomssektionen. Målet är att lilla banan ska få ett ordentligt lyft under 2019-2020. Crosskolan är GRATIS för medlemmar och 100 kr för icke medlem. 

 

Vi kommer fortsätta med våra uppskattade organiserade träningar för stora nybörjare och bredd/motion. GRATIS för medlemmar och 100 kr för icke medlem.

 

Junior/Senior/Elit (JSE) medlem och med licens i Limhamns MK kommer ha möjlighet till träning på banan utöver våra ordinarie öppettider (dagtid tisdagar).

 

Det kommer köras 5 tillfällen i Vårserien, 4 KM efter sommaren och Gåsafräsen (enduro) mot slutet av säsongen (krav på licens uttagen för Limhamns MK).

 

Ambitionen är i vanlig ordning att arrangera ett kostnadsfritt sommarläger 2019 på någon bana i Södra regionerna (krav på licens uttagen för Limhamns MK).

 

Vi förändrar också öppethållande 2019 till att enbart vara onsdagar 17.30-20.30 och lördagar 10.00-15.00. Detta för att vi haft svårt att bemanna kiosken och att det varit glest med tränande torsdagar. En normalvecka under högsäsong ser ut enligt nedan:

 

Måndagar – Crosskolor/Hyrcross                                          Ingen kiosk

Tisdagar – Medlemstävlingar/Ev. Medlemsträning                Ingen kiosk

Onsdagar – Öppen träning                                                    Kiosk öppen

Torsdagar – Banunderhåll/Ev. Medlemsträning                     Ingen kiosk

Fredagar – Stängt för underhåll                                             Stängt

Lördagar – Öppen träning                                                      Kiosk öppen

Söndagar – Stängt för underhåll                                            Stängt

 

Enduro kan man alltid köra när det är Öppen träning samt när frivillig medlem väljer att hålla öppet (utan kiosk) alla dagar förutom fredagar.

 

Redan nu vet vi att vi blivit tilldelade en deltävling i MX-Syd 1-2/6 och NMC 14/9. Vi kommer sannolikt också köra en deltävling i Sydendurocupen. Notera redan nu dessa datum i era kalendrar. Upprustningen av anläggningen fortsätter och andra aktiviteter är också på gång.

 

Årsmötet/Medlemsmöte är planerat till 9/3 15.00, separat kallelse kommer.

 

Varmt välkomna till Limhamns MK och Sturup 2019.

 

/Styrelsen


(licens i Skanörs MK är likställt med licens i Limhamns MK)

Samarbete Limhamns MK & iKLINIK (sjukgymnastik)
2019-01-10 12:00

iKLINIK har under hösten startat upp samarbeten med specifikt utvalda klubbar och Limhamns MK är en av dem. Samarbetet bygger på att våra aktiva medlemmar skall få snabba tider till sjukgymnast vid besvär eller skador. Ni bokar enkelt tid via en speciell bokningssida för samarbetsklubbar och får då en tid utan väntetid (länk nedan). Utöver detta kommer en Sjukgymnast finnas tillgänglig som klubbansvarig för kontakt via mail och det är Tobias Dernbrant som själv är aktiv förare i Limhamns MK och kommer vara ansvarig för kontakten mellan kliniken och klubben. iKLINIK finns både i Malmö och Lund. Här kan ni läsa mer på iKLINIKs hemsida.

 

Ett besök är även kostnadsfritt om man är under 20 år. Över 20 år betalar individen 200 kr/gång upp till frikort (1100kr) då det är kostnadsfritt därefter. 


LÄNK TILL TIDSBOKNING:

https://iklinik.se/vip-klubb/

VIKTIG INFO/KOMMANDE AKTIVITETER

Öppethållande, se KALENDERN


Vårserien startar torsdag 2/5, därefter 4 följande tisdagar


Tävling MX Syd 1-2/6

Nyheter från våra grupper
Ungdomsektionen, 18/04 08:19 
Motocross, 12/04 10:03 
Ungdomsektionen, 04/04 14:34 
Ungdomsektionen, 10/03 07:11 
Ungdomsektionen, 27/01 11:29 
 
Sponsorer
Våra betalsätt
Resultat från Sturup
Gräsroten