Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Limhamns Motorklubb
Motocross & Enduro

Välkommen till Limhamns Motorklubb
I Limhamns Motorklubb kör vi motocross och enduro under gemytliga och organiserade former. I klubben finns förare i alla olika kategorier, tjejer och killar i alla åldrar, från nybörjare till förare av högsta SM klass. Klubben bildades 1956 då man höll till på Lernacken ute på Limhamn men sedan 70-talet bedrivs verksamheten ute på Sturup i närheten av flygplatsen. Klubben arrangerar många arrangemang, allt från Prova-På aktiviter till Tävlingar på hög nivå. Vi har även hyrcrossverksamhet, se mer under filken HYRCROSS. Det har körts allt från enkla klubbtävlingar till VM på Sturupsbanan. Motocross kör vi mellan april - oktober, Enduro kan vi köra året runt. Verksamheten drivs i ideell form och våra medlemmar tränar gratis på Sturup. Varmt välkomna!!!

Kommande aktiviteter och träningspass hittar ni i vår KALENDER.

ANMÄLAN MEDLEMSMÖTE 30/11
Enduroslingan öppen 22/11 Kl.10
2019-11-22 08:21

Vi testar att ha öppet på Lördag den 22/11 från kl.10 - beroende på  antal åkare

Arbete pågår på crossbanan så enduroslingan har ändrats. Se till att uppdatera dej om

vad som gäller innan du kör ut.

Medlemmar gratis som vanligt övriga 150:-

Resultat Klubbmästerskapen 2019
2019-11-11 09:43

Vi gratulerar årets klubbmästare Samira, Jakob och Hugo.


Glöm inte anmäla er till medlemsmötet och prisutdeningen.


ANMÄLAN


/Styrelsen

Anmälan till medlemsmöte & prisutdelning 30/11 15:00
2019-11-03 14:30
Styrelsen har åter igen nöjet att bjuda in till medlemsmöte, prisutdelningar för 2019 på Race House i Malmö, Bjurögatan 48 nere i hamnen nära Spillepengen. Vi kör medlemsmötet och prisutdelning mellan 15:00-16:30 därefter fortsätter vi med Gokart för de som känner för det. Det kommer bjudas på fika.

Alla är välkomna, gamla som nya medlemmar och i alla åldrar. Vad som är av yttersta vikt är att man anmäler sig i god tid för att vi ska kunna förbereda på bästa vis. 

Upplägget på GoKart är race  90 min men inledande träning där man kan vara upp till 4 pers per lag. Man betalar 1400:-/kart. Vi måste bli minst 6 bilar för att det ska bli av. Ta med varma kläder då dörrarna står öppna så det är i princip utomhusklimat.

För de små hoppas vi kunna göra ett break mellan träning och race där de kan köra 10 min med anpassade bilar. Det finns även möjlighet till dubbelkart. Vi tror att de små får betala drop-in pris som är 160:- för 10 min (180:- för dubbelkart).

Dela nu till era klubbkamrater och så hoppas vi i styrelsen att vi blir ett stort gäng. 

För att anmäla sig - OSA SENAST 22/11 - klicka på länken nedan och fyll i formuläret:


Hjärtligt välkomna önskar styrelsen!

MEKKURS
2019-11-03 13:35
Vi planerar att hålla mekkurs följande måndagar 18 nov, 16 dec, 20 jan, 10 feb kl 18.00 - 20.00 i klubbstugan. 

Mats Vendelbo (som mekar till Löfqvistarna) håller i kursen som riktar sig till alla från crosskolan och uppåt.

Anmälan är inte bindande men vägledande för planeringen.

Sjukvårdsutbildning - Motocross & Första Hjälpen 14/11 18:00
2019-11-03 12:38

För alla medlemmar i Limhamns MK samt Anderslövs MK i mån av plats. Vad och hur gör jag när olyckan är framme? En kurs i första hjälpen, att kunna innan det gäller, för att våga när det gäller. 

Klubben bjuder på fika.


Klubbhuset 18:00 - ca 20:00


Anmäl dig till dan.bergkvist@gmail.com med Namn och Klubb senast 12/11. 

Att kunna innan det gäller, för att våga när det gäller. 
Denna kvällskurs är specialkonstruerad för de tillbud och olyckor som är vanliga vid motocross utövande vid såväl tränings som tävlingstillfällen och vänder sig till t.ex. föräldrar, förare funktionärer eller vänner som befinner sig på banan eller i depå. Den förutsätter inga speciella förkunskaper men är konstruerad för att på kortast möjliga tid ge deltagarna mesta möjliga kunskap för att kunna bättre hantera de olyckssituationer som ofta uppstår i crossutövandet.

Ur Innehållet:
Vanliga och farliga skador, vad skall vi göra och vad skall vi tänka på? Teoretisk genomgång över skadepanoramat ex misstänkta skall och nackskador, extremitetsfrakturer, inre blödningar etc.
Vanliga sjukdomar i publiken och hur vi hanterar dem. (om tid finnes)
Övning oklar skada, systematisk kontroll av liggande förare.
Övning hjärt- och lungräddning samt övning medvetslös förare (om tid finnes).


-”Motocross är ingen ofarlig sport, vi tar en medveten risk när vi utövar den. Det tycker jag är helt ok, jag gör ju så själv också. Men just för att vi tar en medveten risk är det vår skyldighet att åtminstone kunna ett minimun av det basala akuta behovet av hjälp vid en skada, samt att ha en uppfattning om vad man inte skall göra i vissa situationer.” Dan Bergkvist.


Kursen hålls av Dan Bergkvist, legitimerad läkare och verksam vid Ortopediska kliniken Malmö, samt ”crossförälder” med flerårig erfarenhet av motocrosssporten och dess skadepanorama. Den hålls i standardutförandet i en teoretisk del, ca 1,5 till två timmar, och i gruppövningar på liknande tid för respektive grupp med målet att ge maximal kunskap i avgörande situationer som uppstår inom sportutövandet.

Välkomna

VIKTIG INFO/KOMMANDE AKTIVITETER

Crossbanorna är nu stängda för säsongen pga ombyggnad


Endurobanan öppnas sporadiskt under höst/vinter, se KALENDER och FB

Nyheter från våra grupper
Enduro, 17/10 15:44 
Ungdomsektionen, 02/10 06:27 
Ungdomsektionen, 08/09 17:09 
Ungdomsektionen, 25/08 17:51 
 
Kommande Evenemang
Sponsorer
Våra betalsätt
Resultat från Sturup
Gräsroten